Revista HAEMUS - 30

Unazat e qafes

Letërsia e mirëfilltë i avitet kësisoj Historisë ashtu sikurse toka i avitet farës. Tekstet apokrife që nuk janë përpiluar për të rikrijuar copëza të së shkuarës në unazat e qafes të ndonjë fushate mediatike, sjellin një përmasë mistike në perceptimin e Historisë.

Ju dhembin muskujt e qafës? Zbuloni pse ndodh dhe kurat e duhura në kushtet e shtëpisë

Tradicionalisht, Historia është shkruar nga fitimtarët, ndërsa Letërsia nga të mundurit. Kjo e vërtetë nuk na detyron ta dobësojmë rregullin për hir të përjashtimit, por të pranojmë se nganjëherë autori i një teksti apokrif pozitiv, i prirë nga kërkimi, shkoqitja dhe zhbirimi i Së Vërtetës, nuk ia ze vendin ndokujt, duke i zhvatur identitetin apo frymën jetike, por përfshihet në një proces empatie të epërme dhe ndonjëherë unazat e qafes të themi: në metempsikozë.

Shkrimtari i gjuhëve rumanisht, frëngjisht e spanjisht Vintilë Horia është mishërimi i këtij lloji skribësh.

 • Artrita articulațiilor brațului
 • Arthrolon ministero della salute
 • Cum să compare durerea articulară
 • Ce este artroza articulațiilor intercostale

Pas përfundimit, në vitettë studimeve në Fakultetin e Drejtësisë dhe në atë të Letërsisë e 1 Sipas George Dennis, Bota e unazat e qafes, Fill paskëtaj zgjodhi mërgimin apo më saktë: u zgjodh nga mërgimi. E meqënëse të panjohura janë udhët e mërgimit, falë një paradoksi fatlum, në moshën vjeçare Vintilë Horia fiton të drejtën të flasë në emër të Ovidius Publius Naso-s2 si rrjedhojë e takimit vendimtar të autorit me veprën e mërgimtarit të madh të Tomis-it.

Tek shfleton Të trishtmet dhe Pontiket e Ovidius Naso-s, Vintilë Horia e gjen veten në to dhe realizon në nivel shpirtëror e tekstual shndrrimin e gjeografisë në Shpirt.

Haemus Plus 2017-20 onLine

Dukuri me të cilën disa bëjnë publicitet gjoja-atdhetar, mburren me një drojë të shtirur, ose nuk arrijnë të ngrihen në një të folme të besueshme, e cila mund të na e lehtësonte pjesëmarrjen në vuajtjen e tyre mirëfilltë; dukuri me të cilën të tjerë luftojnë dhe bashkëpunojnë që të gjejnë një përligjje, një ideal, duke kuptuar më në fund se një njeri pa ideale i ngjan një koke pa mendime dhe se për një ideal meriton ta flijosh jetën po aq sa ai ideal e ka hak të jetosh në emër të tij - dhe të gjitha këto vetëm e 2 Ovidi, në latinisht Publius Ovidius Naso, poet latin, lindur në Sulmona, në vitin 43 para Krishtit, vdekur në Tomis, qyteti unazat e qafes sotëm Konstancë Rumanibuzë Detit të Zi, në vitin 17 ose 18 pas Krishtit.

Autor i parapëlqyer i shoqërisë mondene të fillimeve të Perandorisë Romake, falë poemave të tij, kryesisht mitologjike Arti i dashurisë, Heroidat, Metamorfozat, Fastet - Histori të bëmave të famshmeu ndëshkua me syrgjyn për arsye të panjohura dhe vdiq në mërgim pasi shkroi veprat Të trishtmet dhe Pontiket.

analgezice pentru artroză

Shih Florea Firan dhe Constantin M. Mërgimi nuk është sëmundje, por as nuk shërohet ndonjëherë. Mund të thuhet se mërgimi është ajo aureolë, unazat e qafes bërthamë drite, ajo shkëndijë që përshfaqet në çastin e papërsëritshëm kur një jetë zëvendësohet nga një jetë tjetër, e re dhe pa të drejtë kthimi, jetë e mbjellë me ndihmën e një vdekjeje kalimtare, e një vakuum-i — është shkëndija që kryen jo vetëm këmbimin e një trualli me një tjetër, e një gjuhe me një tjetër, e një fati me një tjetër, por në radhë të parë: e një shpirti me një tjetër, e një ëngjëlli mbrojtës me një tjetër.

Nuk është e vështirë të pranojmë se gjatë këtij çasti të epërm mërgimtari i ardhshëm vdes dhe rilindet, duke kaluar nëpër gjendjen e kufomës, kurse shkëndija kthehet në frymë jete në flegrat e tij.

Në kuptimin klasik e të dukshëm, mërgimi mund të jetë ekonomik, politik dhe kulturor. Por ka edhe mërgues që shkojnë drejt zonash ku hahet më pak mirë, mirpo ku Fjala mund ta zëvendësojë bukën, ndërsa kjo bukë - përjetësinë. Të syrgjynosur të tillë, me sa duket të zgjedhur, u shfaqën njëheresh me zgjerimin e Perandorisë Romake.

Qysh atëhere vitaliteti ballkanas u bë dhe mbeti ngasje dhe joshje, - ndonjëherë fatale, - fyerje e rafinuar dhe element thelbësor për vazhdimësinë e një jete e cila nuk dëshiron të bjerë pré e idhujtarisë dhe e shthurrjes, sepse pafuqia e individit për ta rigjetur veten në kushte të caktuara shoqërore i hyn në hise kohës që është dhënë për përsiatje, dhe e kërkon shërimin në mishtor.

 • Revista HAEMUS - 30
 • Calaméo - Haemus Plus onLine
 • Pastile pentru articulatii sanatoase
 • Translate ngritën from Albanian to Romanian - MyMemory
 • Dureri vasculare în tratamentul articulațiilor genunchiului
 • Articulațiile condrogarde doare după ce a luat
 • Dureri de cot lupta de brate

Në kohën e Ovidit, Roma dhe Dakia4 përfaqësonin dy hapësira tejet të ndryshme. Roma gjendej në rënie të plotë morale për shkak të tejngopjes lëndore, politeizmit, hedonizmit dhe luftrave për pushtet që mund ta venitin krejt shoqërinë, pavarësisht nga hapësira dhe kohandërsa Dakia përpiqej ta ruante të pacënuar monoteizmin e zbuluar nga Zamolksi, sidhe strukturën arketipale të jetës, pranë Zotit.

tratament rapid pentru artrita genunchiului

Artrite medicamente pentru tratamentul artrozei romakët ende i luteshin, si me thënë, me 4 Vend evropian që përkon me Rumaninë e sotme. Banorët e saj, dakët, pas betejash të njëpasnjëshme, në vitin iu nënshtruan perandorit romak Trajan pas Krishtit. Dakia u popullua paskëtaj nga një numur i madh kolonësh romakë, të cilët shfrytëzuan pasuritë e saj natyrore, në radhë të parë minierat e arit.

Në kohën e perandorit AurelianDakia ra në dorë të gotëve. Për qytetarët e zakonshëm të Romës, gjithçka që nuk ishte Romë, ishte Syrgjyn.

 Около двадцати минут.

Çdo gjë që nuk ishte e tashme, e shitshme, e konsumueshme, pushtet, ndere etj, ishte Syrgjyn. Shihet qartë se në kapërthimin e të dyja hapësirave, - perandorake dhe arketipale, - mbetet gjithmonë një bërthamë e lirë, e papushtuar nga mendja dhe fuqia e njeriut.

Shartimi i dhimbshëm, apo ligjet e mbijetesës Në çastin që mund ta quajmë Ovidius, - Ovid jemi të gjithë, shprehet kritiku Piero Cimatti, jemi ne tek kalojmë nga mospranimi i Yjorit në mospranimin e sëmundjes së të qënit plangprishës, - Roma dhe Dakia zhvillonin një luftë të padukshme edhe në rrafsh gjuhësor.

Latinishtja, e cilësuar edhe matematikë, jetoi dhe u imponua për një farë kohe njëlloj sikur të qënkej ende gjuhë e gjallë. Leziuni articulare tratamentul lor u harmonizua përsosmërisht me synimet globalizuese të Perandorisë Romake, por nuk mundi ta pushtonte realitetin e epërm të hapësirës ballkanike.

dimexid pentru dureri în articulația genunchiului

Sot ajo është një gjuhë e vdekur. Në thelb, latinishtja ka qënë mbase e para gjuhë informacionale, ndërsa dakishtja del të ketë qënë një gjuhë ritualesh.

Revista HAEMUS - 30

Dhe informacional nënkupton rënie të të iniciuarit. Megjithëse të dhënat shkencore janë të pakta, ekzistenca e gjuhës së dakëve nuk mund të mohohet. Nuk është përdorur për marrëveshje tregtare, ose për të regjistruar dokumente administrative, po për të komunikuar me Perëndinë6.

gel antiinflamator articular

Dakologu Adrian Bucurescu është i mendimit se pllakat prej plumbi të qytetit rumun Sinaja, - që të përmendim një shembull, - janë me siguri geto-dake7, sepse përmbajnë: një alfabet identik me të rumanishtes së vjetër, të quajtur cirilik; 5 Shkrimtar, historian e filozof rumun Bukuresht Çikagospecialist i shquar në historinë e feve dhe në studimin e miteve.

Një tjetër argument në dobi të mendimit se pllakat iu përkasin dakëve është gjuha në të unazat e qafes janë shkruar, e ngjashme me gjuhën rumune dhe me shqipen10, të dyja pasardhëse të gjuhës së hamendësuar të pellazgëve. Duke e ndryshuar me themel strukturën e jetës shoqërore dhe administrative të Ballkanit, Artroza articulațiilor 2 3 grade Romake i rrëmbeu gjuhës dake hapësirën publike dhe e detyroi të përshtatej, por të përshtatej deri në shndrrimin në një gjuhë tjetër, të ndërmjetme, e cila do të bëhej e pavarur - rumanishtja.

Ndoshta ka qënë një ujdi jetike, e diktuar nga ligjet e mbijetesës, të cilët, rëndom, kur ujdia nuk pranohet, imponojnë dëbimin nga Historia. Kësisoj gjuha e dakëve u tërhoq në tempuj, në zonat gjeografike të pashkelshme, sidhe në shtëpitë e njerëzve.

 Танкадо слишком умен, чтобы предоставить нам такую возможность, - возразил Стратмор. Сьюзан испытала от этих слов странное облегчение.

Dhe që të vras Një çështje vetjake, e cila si rregull shtjellohet brenda cakut të së shprehëshmes, i bën jehonë përmbysjes së parë që ndodh në mërgim dhe pikërisht mohimit të gjeografisë dhe të politikës në përgjithësi.

I mbyll sytë dhe vras, dëshmon Ovidi, poeti rrënjëshkulur. Sa të gjalla janë këto përfytyrime, më të gjalla dhe më të kthjellta se sa vetë kujtimi i kësaj pasditeje… I mbyll sytë dhe jetoj. Unë 8 Kolonë e ngadhnjimit, prej mermeri, unazat e qafes diametër 4 metra, e ngritur në vitin në forumin e Trajanit Foro Traianonë Romë, për të kujtuar fitoret e korrura në vitet dhe kundër dakëve.

Përgjegjësia mbi përmbajtjen e shkrimeve u takon autorëve. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor aparţine autorilor.

Prototip i të gjitha kolonave të mëvonshme, Kolona e Trajanit ka në basorelief në trajtë helikoidale, që shtjellet deri në majë dhe përmban rreth personazhe. Vend në Scitia Minor, në Rumaninë e sotme, ku legjionet e perandorit Trajan janë ndeshur me dakët gjatë shpeditës së dytë të komanduar prej tij.